Цена хотел

Цена от - до: -

Категория хотел

Удобства в хотела


„Св. св. Константин и Елена” е най-старият български курорт. Намира се само на 8 километра от центъра на Варна, между града и курорта Златни пясъци. Климатът тук се характеризира като континентално-средиземноморски с горещо сухо лято. Средната температура през месец юли е 22°С.

Летния курорт "Свети Константин и Елена" е разположен сред прохладна широколистна гора. На неговата територия има няколко минерални извора с дълбочина от 1800 до 2050 м и с общ дебит 175 л/сек, с температура на водата е между 40° и 60°С. Наличието на изворите в курорта го превръща в привлекателна дестинация съчетаваща почивка на море и балнеология.

Тук се намира и старият манастир „Св. св. Константин и Елена”, чиято история не е известна, но се знае, че през първата половина на XIX век е бил възстановен. В периода на социалистическото управление комплексът е известен под името „Дружба”.

Плажната ивица е дълга цели 3,5 км. Наблизо се намира и дворецът Евксиноград – лятна резиденция на българските монарси Александър І, Фердинанд І и Борис ІІІ.

ХОТЕЛИ В СВ.СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА:
Гостите на  „Св. св. Константин и Елена” могат да изберат настаняване в хотел от 2 звезди до 5 звезди,  които предлагат минерални басейни, тенис кортове, футболни игрища и разнообразни водни атракциони. В комплекса има магазини, ресторанти, заведения, поща, аптека и здравен център. 

Посочените цени са на човек на ден!
намерени резултата на 0 страница(и)
Подреди по