Цена хотел

Цена от - до: -

Категория хотел

Удобства в хотела

България » Несебър

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ на НЕСЕБЪР

Град Несебър е разположен на 36 км североизточно от гр. Бургас, на брега на Черно море. В непосредствена близост до него е друг голям български курорт - Слънчев бряг.


СТАРИЯ НЕСЕБЪР

Старата и новата част на града са разделени от тесен провлак. Старият град е разположен на малък полуостров. Заради изключителното си културно и историческо богатство Несебър е обявен за музеен, туристически и курортен комплекс от международно значение с постановление на Министерския съвет 1956 г. През 1983 г. ЮНЕСКО вписва Стария Несебър в Списъка на паметниците на Световното културно наследство. Има запазени голям брой църкви, като две от тях – „Свети Спас” и „Свети Стефан”, са превърнати в музейни обекти. Голяма част от къщите в старата част са от епохата на Възраждането (XVIII-XIX в.).

Ако искате да усетите духа на Стария Несебър, можете да отседнете именно там - предлагат се разнообразно по вид и цена настаняване - семейни хотели и къщи за гости. В района има и множество ресторанти, предлагащи разнообразни морски ястия.

Освен че свързва стария и новия град, провлакът е любимо място за разходки на гостите и жителите на Несебър. От двете му страни, в близост до морето, има пешеходни алеи. Един от символите на града е и вятърната мелница, която се намира по средата на провлака.


НАСТАНЯВАНЕ

Новата част на Несебър предлага разнообразни възможности за настаняване в хотели и апарт комплекси. Там се намират и сградите на администрацията и други институции. Северният и южният плаж на Несебър се намират от страната на новата част на града. Плаж има и в Стария Несебър, но той не е голям.

През лятото има удобен градски транспорт до курортите Слънчев бряг, Свети Влас, Елените и Равда и град Бургас.

Празника си град Несебър отбелязва на 15 август. Денят на града е съпроводен с множество събития – изложби, концерти на няколко сцени, религиозно шествие (15 август е Денят на Голяма Богородица).

Посочените цени са на човек на ден!
намерени резултата на 0 страница(и)
Подреди по