Цена хотел

Цена от - до: -

Категория хотел

Удобства в хотела

България » Златни пясъци

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ за ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ
Златни пясъци е един от най-старите и най-големите черноморски курорти на България. Раположен е на 17 км северно от град Варна, в непосредствена близост до природен парк „Златни пясъци”.

Името на морския курорт идва от чудесния златист пясък. Според местна легенда на този бряг пирати заровили златно съкровище, а за да им отмъсти, природата го превърнала във фин златист пясък. Плажната ивица тук, по продължението на която за разположени хотелите, е дълга 3,5 км, а на места ширината й достига 100 м.
Климатът в курорта Златни пясъци е изключително подходящ за морски летен туризъм с горещо сухо лято и средна температура през месец юли + 22° С. Наличието на минерални извори с лековита вода е донесло на Златни пясъци и славата на балнеологичен и СПА курорт. Съчетанието на специфичен климат и минерални води се използва успешно при лечението на артрити, стресови състояния, неврози, хронически фарингити, бронхити, астма.

НАСТАНЯВАНЕ И ЗАБАВЛЕНИЯ в ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ
В курорта Златни пясъци има няколко десетки хотели, категорията им варира, както и цените за настаняване. В последните години повечето  от тях започнаха да предлагат настаняване на база All inclusive. По алеите на целия курорт са пръснати стотици заведения за хранене и развлечение, които предлагат на посетителите разнообразна българска и международна кухня и многобройни развлечения. Тази лятна дестинация е прочута с богатия нощен живот, многобройните клубове, дискотеки и ресторанти.

СПОРТ
Условията за активна почивка са притегателна сила както на млади хора, търсещи забавления, така и на семейства с деца. В Златни пясъци има богато разнообразие от атракции за най-малките – аквапарк, различни съоръжения и пързалки за деца, детски спортни центрове, езда на пони, а аниматорите в целия комплекс се грижат за доброто настроение и сигурността на децата.

Златни пясъци е курорт, привлекател и за туристите любители на активния спорт. Тук има водолазни центрове, тенис кортове, волейболни игрища, площадки за стрелба с лък, боулинг зала, пейнтбол и др. За почитателите на водни спортове тук има добри условия за яхтинг, водни ски, балони, сърф, джетове и водни парашути.

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ
Само на 4 км от курорта се намира една от най-интересните забележителности по Черноморието – скалният Аладжа манастир. В близкия град Варна, който е с хилядолетна история, има многобройни забележителности, сред които Археологическият музей, Римските терми, Делфинариумът, Аквариумът, Военноморският музей и др.

Посочените цени са на човек на ден!
намерени резултата на 0 страница(и)
Подреди по