Цена хотел

Цена от - до: -

Категория хотел

Удобства в хотела

България » Банско

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ за БАНСКО:

Един от най-големите зимни курорти на България е разположен на 925 метра надморска височина в подножието на планината Пирин - на 150 км от София и 96 км от Благоевград. С годините Банско постепенно се утвърди като един от водещите зимни ски курорти в страната и региона, които привличат многобройни български и чуждестранни туристи със своите ски писти, красива природа и разнообразие от хотели.

Безспорно Банско е познат сред туристите основно като ски и сноуборд дестинация. Общата дължина на ски пистите е 75 км, като най-дългата от тях е 16 км. Около 90% от всички 16 писти са оборудвани с оръдия за изкуствен сняг за качествена и дълготрайна снежна покривка. В ски зоната има и писта, оборудвана с осветление за нощно каране. През зимния сезон в града работи и открита ледена пързалка. Най-високата точка на ски центъра е 2560 м. Най-голямото предизвикателство за скиорите в Банско е писта „Томба”, кръстена на италианския скиор Алберто Томба. На разположение на туристите е кабинков лифт, който отвежда от началната точка на лифтовата станция в град Банско до Бъндеришка поляна. Градът е свързан със ски зоната и със 7-километров ски път.

 

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ:

В града има и множество музеи и забележителности, регистрирани са над 130 архитектурно-исторически паметници на културата. Сред тях са Къщата музей „Никола Вапцаров”, старата част на Банско, стария метох, църквата „Света Троица”. Основните туристически забележителности в Банско са разположени в близост една до друга, което улеснява посещението им.

Банско попада в територията на Национален парк „Пирин”, което го прави подходящо място освен за зимен, така и за летен туризъм. От 1983 г. паркът е под защитата на ЮНЕСКО. Градът е изходна точка на туристически маршрути до хижите „Бъндерица”, в близост до която е разположена Байкушевата мура (най-старото дърво в България – на 1300 години), „Демяница”, „Вихрен”, заслона „Тевно езеро” и др. В парка има множество защитени обекти, маршрутите са с различна трудност и са достъпни за хора от всички възрасти. Повече за парка и възможностите за туризъм, които предлага, можете да научите в Посетителския информационен център на Национален парк „Пирин”, който се намира в гр. Банско.

 

Запазена марка на Банско са и битовите механи, в които се сервират традиционни бански ястия. Сред специалитетите в града са: капама, чомлек, бански шиш, саче, бански старец и др.

В района на Банско функционира и едно от най-модерните голф игрища в страната, което предлага отлични възможности за голф, съчетани с красива природа и чист въздух.

 

 

СПА в БАНСКО:

Районът на Банско е известен и с минералните си води, което превръща в курорта и в атрактивна СПА дестинация. Много от големите хотели в града разполагат с басейни и съвременни спа центрове, които предлагат богата гама от уелнес процедури.

 

БАНСКО ПРЕЗ ЛЯТОТО:

През лятото ски пътищата и ски пистите могат да се използват и като маршрути за планинско колоездене. Курортът е популярен сред туристите и в летния сезон, през който могат да се практикуват различни видове дейности и спорт – катерене, езда, колоездене, планински преходи, рафтинг в района на Кресненското дефиле и др.

 

НАСТАНЯВАНЕ в БАНСКО:

Местата за настаняване в Банско са повече от разнообразни и има варианти за всеки вкус и бюджет – от луксозни 5-звездни хотелски комплекси, в това число хотели, хотелски комплекси, апарт-хотели, малки семейни хотели и къщи за гости. За зимен сезон 2013, към 5-звездните хотели в Банско (Кемписнки Гранд Арена хотел и Премиер Лъкшъри Маунтин Ризорт) се присъединяват хотел Лъки Банско хотел и Регнум Хотел и СПА.


 

Посочените цени са на човек на ден!
намерени резултата на 0 страница(и)
Подреди по