Цена хотел

Цена от - до: -

Категория хотел

Удобства в хотела

България » Балчик
ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ за БАЛЧИК
Балчик е разположен в североизточната част на българското Черноморие, на 40 км от Варна и на 20 км от Каварна. Балчик е разположен на брега на морето, в район с умереноконтинентален климат, средната температура през юли е 22 градуса, а температурата на морската вода през лятото достига до 24 градуса.

В началото на ХХ в. тук е построена най-голямата мелница на Балканския полуостров. Около 70 000 т жито годишно са се изнасяли от града за Англия, Белгия, Германия, Дания и др.

Областта Южна Добруджа, в която се намира Балчик, е анексирана към Румъния през 1913 г., в края на Междусъюзническата война. От 7 септември 1940 г. Южна Добруджа е върната на България.

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ
От периода на румънската окупация е останала най-голямата забележителност на Балчик – „Двореца” - бившата лятна резиденция на румънската кралица Мария Александрина Виктория де Единбург (1875 г. – 1938 г.). Резиденцията е построена през 1924 г. В границите на резиденцията е разположена и Ботаническата градина – другата голяма забележителност на града.
В близост до Балчик има три модерни голф игрища. В района се намират още интересни места - село Кранево, рок столицата на България – град Каварна, както и много къмпинги. Недалече е и резерватът с крепостта Калиакра. Балчик и районът около него предлагат разнообразни възможности за настаняване (хотели 3 и 4 звезди, смейни хотели), хранене и развлечения.

Посочените цени са на човек на ден!
намерени резултата на 0 страница(и)
Подреди по